The BurtonCruisers

Het team van The BurtonCruisers werkt aan een project rondom het bouwen van een elektrische Burton. De Burton is een door de Burton Company omgebouwde “lelijke eend” waarvan alleen de carrosserie vervangen is door een retro-uitziende cabriolet die van polyester is gemaakt. Siemens heeft in samenwerking met Burton Company de uitdaging gesteld om een dergelijke fossiele brandstof Burton nog verder door te ontwikkelen tot een elektrisch aangedreven auto die ook nog eens door de Rijksdienst voor Wegverkeer (RDW) voor gebruik op de openbare weg is goedgekeurd.
The BurtonCruisers staan in dit project voor twee technische uitdagingen. Enerzijds om een geschikte aandrijving te vinden en de plaatsing van het relatief zware batterypack. Anderzijds hebben The BurtonCruisers de uitdaging om punten te verdienen door samen te werken met andere teams. Dit staat bekend onder de naam “co-creatie”, waarbij social media en kennisuitwisseling een belangrijke rol spelen.

Per april 2015 is het project gestopt. De kennis en de materialen zijn overgedragen aan het team van The FormulaCruisers in het Formula Student-project.