Nieuwsberichten

Netwerkbijeenkomst Technologie voor Gezondheid

Innovatie in behandelingsmethoden: effecten en monitoren. Hoewel het onderwerp misschien anders doet vermoeden, was de sfeer enthousiast en goed afgelopen maandag in Delft tijdens de netwerkbijeenkomst Technologie voor gezondheid.

Lees meer

Bijeenkomst Technologie voor Gezondheid

Graag nodigen wij u uit voor de bijeenkomst Technologie voor Gezondheid op maandag 8 oktober 2018 van 16.15 tot 21.00 uur op De Haagse Hogeschool Delft.

Het overkoepelende thema is innovatie in behandelingsmethoden, met de nadruk op effecten en monitoring. In deze bijeenkomst besteden we specifiek aandacht aan de behandeling van kanker.

Lees meer

Hoogwaardig bezoek bij Betafactory & HighTechCentreDelft

Samenwerkingen tussen technische onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven leveren unieke resultaten op. Door mbo-, hbo- en universitaire studenten van onder andere ROC Mondriaan, De Haagse Hogeschool en de TU Delft met ervaren docenten te laten werken aan echte opdrachten van en met bedrijven, wordt het mogelijk om indrukwekkende innovatieve oplossingen te ontwikkelen. Dit bleek eens te meer tijdens het werkbezoek van minister-president Rutte en staatssecretaris Keijzer van Economische Zaken & Klimaat aan de Delftse techniekbroedplaatsen Betafactory, HighTechCentreDelft (HTCDelft) en Accenda, op woensdag 5 september 2018.

Lees meer

Tech4Health and the European Innovation Academy

The winners of this year Tech4Health hackathon had a great time this summer in Cascais (near Lisbon) where the annual summerschool on entrepreneurship took place. A very international program with about 500 participants from all over the world, about 75 nationalities.

Lees meer

FOSSIEL ALS SPRINGPLANK VOOR DUURZAAM

Op 1 mei vond het KIVI symposium ‘Moving away from fossil fuels’ plaats op De Haagse Hogeschool. Het was een intensieve dag met sterke inhoudelijke sprekers. De zaal zat vol vragen en het was mooi om te zien dat iedere presentatie met veel “Menti-vragen” werd gevolgd en interessante discussies opriep.

Lees meer

LEERLINGBEZOEKEN VO-SCHOLEN

Vorige week vonden er wederom 3 leerlingbezoeken van VO-scholen aan onze hogeschool plaats. Op 24 april ontvingen we het Montaigne Lyceum in de aula van TIS Delft voor een inspiratiesessie profielwerkstukken. 42 leerlingen VWO met NT-profiel gingen in gesprek met 8 studenten Werktuigbouwkunde en 1 studente Bewegingstechnologie.

Lees meer

Terugblik Netwerkbijeenkomst Data, Innovatie en Gezondheid 18 april 2018

Nou ‘hot’ was het zeker tijdens de bijeenkomst Data, Innovatie en Gezondheid. Het was 18 april de eerste goede warme zomerse dag en dat was te merken, het was ook warm in ons gebouw. Het leverde het grapje op dat het paste bij het thema. De onderwerpen privacy risico’s helder krijgen, healthy cyber security en AVG als unique sellingpoint maken ons hopelijk meer alert op onze beslissingen wanneer we aan het werk zijn met data, algemene onderzoeksdata, onze persoonlijke data en data waaruit personen te herleiden zijn. Veilig met je eigen data omgaan en zorgvuldig met de data van anderen. Het lijkt logisch, maar als we er wat langer bij stil staan, dan ligt het in de praktijk toch een beetje anders. Lisanne Slot toetste bij het publiek hoe makkelijk bijvoorbeeld de gratis apps voor je telefoon geaccepteerd worden. Daardoor delen we zonder er lang bij stil te staan, nogal wat gegevens van onszelf. Gideon Opperhuizen en Anne Janse lieten zien dat het RIVM, een organisatie die van oudsher met veel data werkt, het zorgvuldig omgaan met data geïncorporeerd heeft in hun manier van werken. Het bleek overigens vrij makkelijk voor de sprekers om wat voorbeelden van datalekken uit de media te halen. Sandra Nascimento, arbeidsjuriste, heeft zich verdiept in de details van de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming), de belangrijkste details heeft ze voor ons op een rijtje gezet.

Lees meer

Hackathon Tech4Health 2018

Het is vrijdagavond 23 maart een voorzichtig aftasten en verkennen. Informeel ontstaat er al enig contact onder genot van een pizza. Na een inspirerende aftrap van Erik Gerritsen, secretaris Generaal van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, volgt er nog een aantal uitdagingen zoals het Vrije vogel project van Pieter van Foreest, objectieve meetuitdagingen vanuit het lectoraat van John Bolte en concrete vragen van revalidatiecentrum Rijndam. De aanwezige studenten gaan met elkaar in gesprek, zoekend naar een ‘klik’ met elkaar en met de verschillende uitdagingen. Rond een uur of acht wordt het startsein gegeven en het daadwerkelijke hacken kan beginnen. Hoe kunnen we de geschetste problematiek kraken? Wij als organisatie zijn erg benieuwd naar alle nieuwe inzichten. De groepen zijn samengesteld vanuit verschillende disciplines, Voeding en diëtetiek is vertegenwoordigd, beide technische faculteiten (TIS en IT&D) en er zijn dit jaar voor het eerst studenten van ROC Mondriaan.

Lees meer

PABO OP BEZOEK BIJ BETAFACTORY EN FACULTEIT TIS

Elk jaar is De Haagse Hogeschool gastheer van het Natuur & Techniekspektakel; een evenement waar kinderen van lagere scholen in aanraking komen met natuur en techniek. De tweedejaars van de Pabo nemen een cruciale rol in het evenement, omdat zij voor de diverse attracties zorgen. In twee weken tijd stappen de studenten uit hun comfortzone en bedenken, ontwerpen en maken zij een complete speelattractie. Deze keer bezochten ze onze faculteit (Technologie, Innovatie en Samenleving) en de Betafactory.

Lees meer

WELCOME INTERNATIONAL STUDENTS

Yes, it is that time of the year again and no, I am not talking about Christmas but about the start of the spring semester! This semester we have the honour to welcome 30 international students at the faculty of TIS! (all- time record for TIS ? ) The students are from Austria, Belgium, China, Ireland, Mexico, Poland, Romania, Scotland, South Korea and Spain.

Lees meer

Hoogste ambtenaar VWS beproeft zelfrijdende rolstoel

Op een testlocatie voor zelfrijdende auto’s in Delft demonstreerde hoofddocent Rufus Fraanje zijn zelfrijdende rolstoel aan Erik Gerritsen, hoogste ambtenaar bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Gerritsen stond paf. “Ik vroeg me af wat zelfrijdende auto’s te maken hebben met gezondheidszorg, dat is me nu wel duidelijk.”

Lees meer